Aanbod


Mindfulness training


De achtweekse mindfulness training wordt ook MBSR genoemd: Mindfulness Based Stress Reduction. De training is een wetenschappelijk bewezen stressreductie programma en is ontwikkeld door de Amerikaanse wetenschapper Jon Kabat-Zinn. De training bestaat al meer dan 35 jaar en is door veelvuldig wetenschappelijk onderzoek effectief gebleken. 


Wat zijn de effecten van een mindfulness training?


De training wordt zowel in groepsverband als individueel aangeboden en is opgebouwd in acht weken met sessies van 2,5 uur. Het is een praktische en ervaringsgerichte training, waarbij je oefent door middel van aandacht oefeningen (meditaties) en praktische opdrachten waarmee je aan de slag gaat tijdens je dagelijkse activiteiten. Om meer inzicht te krijgen in oude patronen en obstakels, bespreken we tijdens elke sessie de oefeningen na en is er ruimte voor reflectie. 

Met mindfulness trainen we onze opmerkzaamheid. Dit is een vaardigheid die je leert door te oefenen, je kunt het zien als een mentale conditietraining. Alleen door te oefenen kun je loskomen van belemmerende gewoonte- en denkpatronen. Het is dus van essentieel belang om tijd te maken voor de verschillende oefeningen. De thuisbeoefening is een belangrijk onderdeel van de training en bedraagt zo'n 30 à 40 minuten per dag. 


Thema's per week


Week 1: 
De automatische piloot

Week 2:
Omgaan  met obstakels

Week 3:
Grenzen leren kennen

Week 4:
Het landschap van stress

Week 5:
Uitdagingen
bewust beantwoorden

Week 6:
Gedachten zijn geen feiten

Week 7:
Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen?

Week 8:
Gebruiken wat je hebt geleerdMindfulness training individueel


Het is ook mogelijk om de mindfulness training individueel te volgen. Niet iedereen geeft de voorkeur aan een training in groepsverband vanwege kwetsbare/persoonlijke vraagstukken, een lichamelijke beperking, een specifieke beroepsfunctie, een drukke agenda of om een andere reden. 

Dan biedt een 1-op-1 training uitkomst. We bespreken wat jouw persoonlijke behoeften zijn en waar je mee aan de slag wilt. De training bevat dezelfde structuur en thema's als de achtweekse training in groepsverband, maar er is meer ruimte voor persoonlijke begeleiding en het is afgestemd op jouw situatie en behoeften. De sessies duren 1,5 uur en in overleg onderzoeken we welke dagen & tijden voor jou het beste zijn. 


Kosten en vergoeding 

Vergoeding particulier 

Bij een zorgverzekering met aanvullende dekking kan bij sommige zorgverzekeraars aanspraak worden gemaakt op vergoeding van (een deel) van de kosten. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of de training (deels) wordt vergoed en onder welke voorwaarden vergoeding mogelijk is. Als gecertificeerd mindfulness trainer (categorie 1) ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN, dit is een belangrijke voorwaarde voor vergoeding. Kijk voor meer informatie op: zorgwijzer 

Vergoeding via de werkgever of UWV

Veel werkgevers vergoeden in het kader van preventie, ziekteverzuim of persoonlijke ontwikkeling een mindfulness training. Ontvang je een uitkering via het UWV? Ook dan is het goed om te overleggen wat de mogelijkheden zijn voor vergoeding. Een mindfulness training kan namelijk bijdragen aan het beter functioneren op het werk, maar ook aan het eventueel vinden van een nieuwe, passende baan.   


Tarieven


Aanbod

Prijs

Inclusief


Mindfulness training in groepsverband
(de groepstraining gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen)€450,-


Kennismakingsgesprek
8 bijeenkomsten van 2,5 uur
Inspirerend werkboek
Audiobestanden


Mindfulness training individueel


€550,-


Kennismakingsgesprek
8 bijeenkomsten van 1,5 uur
Persoonlijke begeleiding
Trainingsdata afgestemd op jouw voorkeur
I
nspirerend werkboek
Audiobestanden

 


* Let op: vanwege de KOR (kleineondernemingsregeling) is Mindful Present vrijgesteld van BTW en zijn bovenstaande prijzen zonder BTW.