Welkom


In een druk en dynamisch leven is het een flinke opgave om in balans te blijven. Om werkelijk te voelen waar jouw grenzen liggen en te voelen wat jij nodig hebt. Word jij ook geleefd door alle dingen op je to-do lijstje? Wil je aan allerlei verwachtingen voldoen en leg je de lat hoog voor jezelf? Zit je hoofd soms vol met piekergedachten? Of heb je het gevoel dat het leven aan je voorbij gaat en wil je meer genieten? Ben je bereid om op een nieuwe manier naar je automatische patronen te kijken? Dan is mindfulness wat voor jou! 

Mijn naam is Florentine Doekhi en ik heet je van harte welkom bij Mindful Present!


Wat is mindfulness?


Mindfulness betekent: met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu zonder te oordelen. 

Bij mindfulness richten we onze aandacht op het huidige moment, want: waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness is dus een oefening in aandacht en opmerkzaamheid met een vriendelijke en nieuwsgierige houding naar jezelf toe. Door je aandacht telkens weer te richten op het huidige moment leer je de signalen van je lichaam en je geest beter kennen. Je vergroot je zelfkennis en leert om beter te voelen wat je nodig hebt.

We laten ons onbewust vaak meevoeren met wat onze aandacht trekt. Soms door externe prikkels, fysieke sensaties, of door een wirwar van gedachten. Hier ben je je vaak niet van bewust, het zijn onze automatische patronen die onze aandacht meenemen. Met mindfulness leer je jouw automatische denk- en gedragspatronen kennen, die niet altijd even behulpzaam zijn. Door vaker je aandacht te sturen, creëer je ruimte tussen jou en datgene wat jou stress oplevert. Die ruimte gebruiken we om een bewuste keuze te maken. Aanwezigheid in het hier en nu, is de basis voor het omgaan met stress en ongemak.
 

Doordat we vaak streven naar succeservaringen, leggen we de lat hoog en raken we gefrustreerd als we ons doel niet behalen. Met mindfulness oefen je om je open te stellen voor alle ervaringen die er in het moment zijn, zonder onderscheid te maken tussen het prettige en het onprettige. Mindfulness is net als het echte leven: soms prettig en soms minder prettig. Mindfulness lost geen problemen op, maar leert je om er op een andere manier mee om te gaan. Hierdoor kun je op een bewuste manier omgaan met alle wisselvalligheden van het leven. 

Voor wie is mindfulness geschikt? 

 

 

Mindfulness is voor iedereen die kwaliteit aan het leven wil toevoegen door bewuster om te gaan met alle uitdagingen van het leven. Met mindfulness leer je om balans te herstellen en ontdek je veerkracht, juist als het leven je uitdaagt. Iedereen kan mindfulness beoefenen, jong of oud, ervaren of onervaren, met of zonder klachten.

De mindfulness training is een wetenschappelijk onderbouwd programma en heeft niks te maken met zweverigheid! Met mindfulness oefen je om bewust aanwezig te zijn in het hier en nu. Door het beoefenen van aandacht word je je bewust van belemmerende patronen en kom je opnieuw in verbinding met alle kwaliteiten die al in jou aanwezig zijn.

Zo neem jij weer het heft in eigen handen en bepaal je de richting én kwaliteit van je leven!

 


AGENDA 2024

 


Verwacht: 
Mindfulness training groepsverband vanaf september 2024

 

Ervaringen

 

Een tijd lang heb ik mij onrustig en gespannen gevoeld in mijn lichaam. Toen wees iemand mij op de helpende hand die mindfulness kon bieden. Ik ben toen de uitdaging aangegaan bij Mindful Present. Ik moet zeggen dat ik het een heel unieke ervaring vond.

Ik heb veel handvatten meegekregen via het werkboek als van de docente tijdens de les. Het hielp mij om weer tot mezelf te komen en de focus te leggen op het hier en nu. Door middel van meditatie en lichamelijke oefeningen (yoga) leer je de rust weer terug te brengen in je eigen lichaam op het moment dat je het, het hardst nodig hebt. De docente is erg vriendelijk en denkt graag met je mee in je persoonlijke situatie. 

- Regina

Ik had veel last van stress gerelateerde klachten zoals hoge adem en druk op mijn borst. Elke dag had ik voor mezelf een takenlijst in mijn hoofd die ik moest afwerken. Ook had ik veel moeite met dingen loslaten. Ik voelde me vaak opgejaagd en onrustig, want in mijn achterhoofd was er altijd nog iets dat moest. 

De mindfulness training bij Mindful Present heeft mij veel mogelijkheden geboden om hier beter mee om te gaan. Ik ben meer naar mijn lichaam gaan luisteren en meer bewust geworden van mijn gedachten en gevoelens, de automatische piloot. De oefeningen bieden ontspanning en een andere kijk op hoe je in het leven staat. Het goed voor jezelf zorgen is een belangrijk ding, evenals vriendelijk voor jezelf zijn. 'Het is wat het is'. Niet altijd in de 'doe-modus', maar 'zijn' in het hier en nu. Ik ervaar veel meer rust dan voorheen!

Florentine is een warm en liefdevol persoon. Ze is geduldig en neemt alle tijd om dingen uit te leggen. Er was veel ruimte voor ieders emotie en inbreng. Ik raad het iedereen aan die op wat voor manier dan ook met zichzelf of met zijn/haar omgeving in de knoop zit. Bedankt Florentine, voor deze mooie ervaring!

- Patricia

Florentine was een zeer fijne en warme coach. Het voelt heel vertrouwd. Ze luisterde echt naar je met aandacht en heeft een fijne stem om naar te luisteren. Ik heb geleerd meer te genieten van het moment en meer te leven in het hier en nu. De oefeningen bieden ontspanning en het goed voor jezelf zorgen is een belangrijk ding. Dit allemaal draagt bij aan een gelukkiger en gezonder leven.

Dankzij deze waardevolle lessen van Florentine heb ik meer rust en maak ik me minder druk. Ik durf meer mijn grenzen aan te geven en heb ook meer zelfvertrouwen opgebouwd. Deze ervaring draag ik de rest van mijn leven mee. Dankjewel, Florentine!

- Jessica

Ik heb gekozen voor een training bij Mindful Present omdat ik al een poos in meer of mindere mate last had van stress gerelateerde klachten. Ik wilde graag leren hier beter mee te kunnen omgaan.

Door de 8-weekse training met Florentine kan ik stressvolle situaties veel beter herkennen in een vroeg stadium, heb ik een modus gevonden om met deze situaties om te gaan of om de stress soms zelfs volledig te kunnen ondervangen. Ik heb ook geleerd met meer mildheid naar mijzelf en anderen te kijken. Ik ben weer nieuwsgierig geworden naar de wereld om mij heen en voel mij veel beter in mijn vel zitten. Mindfulness brengt mij verrijking en verdieping en heb ik integraal onderdeel gemaakt van mijn leven.

Florentine straalt als trainer rust uit, is empathisch, heeft humor maar is ook daadkrachtig wanneer dat nodig is. Ze leidt en begeleidt je. Haar kennis en trainersvaardigheden maken elke les heel prettig. Ik raad iedereen aan die de connectie zoekt met het hier en nu, ook zonder klachten te ervaren, om een training bij Mindful Present te gaan volgen. Je wordt er een fijner mens van, voor jezelf en voor anderen.

- Marleen